BAYERSK BJERGSCHWEISSHUND - BGS

MENTALITET

En arbejdskrævende hund, som trives bedst hos en aktiv jæger. Hos uerfarne hundeejere vil dens jagt- og sporinstinkt let volde problemer. Hengiven over for familien, hvor den ofte knytter sig mest til en bestemt person. Noget reserveret over for fremmede. Ikke egnet som udelukkende selskabshund.

BEHOV

Den skal have afløb for sin særlige aktivitetstrang og sine evner for at følge et spor. Den er smidig og muskuløs, og den har brug for fysisk motion og mentalt stimulerende beskæftigelse samt for nær kontakt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Når den arbejder, er den voldsomt engageret, udholdende og selvstændig, næsten stædig. Den færdes ubesværet i selv det vanskeligste terræn, holder som regel god kontakt til sin fører, men lader sig ikke kalde tilbage, hvis den har fært af vildt.

PELS OG PLEJE

Pelsen er tæt, glat tilliggende, lidt ru og ikke særlig glansfuld med let underuld. Den yder god beskyttelse mod vejr og vind, og den kræver kun en jævnlig gennembørstning. Ørerne ligger tæt ind til hovedet og skal holdes omhyggeligt rene for at undgå infektioner.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er skabt til og har stort behov for at følge et spor af næsten enhver art. Til gengæld egner den sig ikke til andre former for hundesport. Træn konsekvent, varieret og uden hårdhed. Tidlig socialisering med mennesker er nødvendigt.

HØJDE

Hanner 47-52 cm. Tæver 44-48 cm.

VÆGT

22-27 kg.

FARVER

Alle toner af rød, fra dybrød til grågul eller hjortefarvet, flammet, brindlet eller med mørke hårspidser.

OPRINDELSE

Schweisshundene har til opgave at finde og følge spor efter såret vildt, så dets lidelser hurtigt kan afsluttes. De er uvurderlige hjælpere på jagt og bruges også til eftersøgning af trafikskadet vildt. De nedstammer fra urjagthunden bracken. Oprindelig udtog man de mest sporsikre hunde fra koblet og lod dem søge, hvor andre støvere måtte give op. Bayersk bjergschweisshund er en lettere og mere smidig udgave af hannoveransk schweisshund, som viste sig for tung under vanskelige forhold.

HJEMLAND

Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN

Bayerischer Gebirgsschweisshund (BGS)

Kilde: DKK

Del siden